Sunday, August 22, 2021

Architecture

 Not M. ö.1. Architecture Romalı Mimar Vitruvius, de architectura tezinin yazarıdır. Çalışma, genel olarak Şehir Planlaması ve mimarisi ile ilgili 10 kitaba ayrılmıştır; yapı malzemeleri; tapınak inşaatı; kamu binaları; özel binalar; saatler; hidrolik; ve sivil ve askeri motorlar. Çalışmaları antik Roma döneminden Rönesans'a kadar klasik bir ders kitabı olarak kullanılmıştır. Sertlik, yapısal bütünlüğü ve dayanıklılığı ifade eder; Emtia, mekansal işlevselliği veya başka bir deyişle “amacına hizmet etmek” ve binanın inşa edildiği işlevi yerine getirmek anlamına gelir; zevk, binanın sadece estetik ve görsel olarak hoş olmadığı, aynı zamanda ruhları kaldırdığı ve duyuları uyardığı anlamına gelir.

Mimarlık felsefesi, mimarlığın best hotel designer değeri, anlambilimi ve kültürün gelişimi ile ilişkileri ile ilgilenen bir sanat felsefesi dalıdır. Platon'dan Michel Foucault'ya, Gilles Deleuze'ye,[9] Robert Venturi ve Ludwig Wittgenstein'a kadar birçok filozof ve teorisyen, mimarinin doğası ve mimarinin binadan ayırt edilip edilmediği ile ilgilenmiştir.

20. yüzyılın başlarında, canlandırıcı mimariye ve ayrıntılı dekorasyona vurgu yapmaktan duyulan genel memnuniyetsizlik, Modern mimarinin öncüsü olarak hizmet eden birçok yeni düşünce çizgisine yol açtı. Bunlar arasında dikkat çekici olan, 1907 yılında daha kaliteli makine yapımı nesneler üretmek için kurulan Deutscher Werkbund'dur. Endüstriyel tasarım mesleğinin yükselişi genellikle buraya yerleştirilir. Bu liderliğin ardından, 1919'da Weimar, Hotel archtecture kurulan Bauhaus okulu, tarih boyunca önceden belirlenmiş mimari sınırları yeniden tanımladı ve bir binanın yaratılmasını sanat, zanaat ve teknolojinin nihai sentezi—Zirvesi—olarak gördü.

Giriş LİBER Arcitecture Group (LAG), kütüphanecileri bina projeleriyle bir araya getirir ve kavramlara ve planlama süreçlerine odaklanmaya yardımcı olur. LİBER'İN araştırma altyapısı üzerindeki stratejik yönünün bir parçası olarak faaliyet göstermektedir ve bu da 2018-2022 stratejimizin temel direklerinden biridir. Grup, Avrupa çapında kütüphaneciler ve mimarlar arasındaki deneyim alışverişini teşvik etmekte ve yeni projeler ve eğilimler hakkında interior design düzeyini artırmaya çalışmaktadır. Bu, seminerlerimiz ve Avrupa'daki Kütüphane binalarının yeni binaları, tadilatları, tadilatları ve uzantıları belgeleyen dijital bir veritabanı aracılığıyla yapılır. Grubumuza katılın mimarlık konusunda tutkulu musunuz ve araştırma kütüphanecilerini ihtiyaç duydukları eğitimi alma konusunda nasıl destekleyebiliriz? Enerjine ihtiyacımız var! Bize ulaşın grup başkanları tüm grup üyelerini görüntüle Marie-Pierre Pausch Direktör, Lüksemburg Üniversitesi Kütüphanesi iletişim


No comments:

Post a Comment

interior architecture

 Interior architecture are a cluster of designers drift to correct the rank of person in interiors and practical for notorious safeness, re...